BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, October 17, 2013

Kau Selamanya

Aku amat sayang kamu
Dari dulu hingga kini
Tak berubah ku terlena keranamu


Walau apa pun terjadi
Aku setia menyanyangi
Diri kamu kan berada di hatiku
Kau insan teristimewa
Dulu kini selamanya
Ku terimakan dirimu oh sayangku
Ku harap kau pun begitu
Sama-sama mencintai
Oh indahnya cinta ini bersamamu
Terimalah diriku seadanya sederhana
Ku berserah kepadamu Ya Ilahi
Kau insan teristimewa
Dulu kini selamanya
Ku terimakan dirimu oh sayangku
Ku harap kau pun begitu
Sama-sama mencintai
Oh indahnya cinta ini bersamamu
Kau insan teristimewa
Dulu kini selamanya
Ku terimakan dirimu oh sayangku
Ku harap kau pun begitu
Sama-sama mencintai
Oh indahnya cinta ini bersamamu
Kau insan teristimewa
Dulu kini selamanya
Ku terimakan dirimu oh sayangku
Ku harap kau pun begitu
Sama-sama mencintai
Oh indahnya cinta ini bersamamu

Thursday, May 9, 2013

Weit weit ! ♡


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ


InsyaAllah


Before marriage, pastikan hati ada ilmu na, ilmu agama dan ilmu-ilmu yang lain jgk... Ingat buat persediaan sebelum kawen, bukan selepas kawen na... Haa, cara nak didik anak pon sebelum kawen jgk na wt persediaan... Kalo selepas kawen baru terkedek-kedek nak stdy mmg susah la kan...

Sebab tu dulu kita p tadika dulu, kalo tak terkejut la tgk ABC time darjah 1 tak taw pa kan... Ngee 

Contoh laa kann :P

----------------------------------------------------------------------------------

Baby Kite Dah Bertambah

Hmm Hmm Hmm, tak sje nak ckp baby kite dah makin bertambah la pulok rini.. Ngee Syukur Alhamdulillah, kite Ske Ske SKe !




Haa yang ni baby baru kite.. Alolo, baby-baby... Ummi syg suma baby ummi yer.. Ummi janji, insyaAllah hari-hari ummi salin pampers baby ummi yer.. Alolo, manja betol eih.. Semoga baby-baby ummi ni bantu ummi di Akhirat nnty yer.. Syg sumaaa  

Terima kasih atas pemberian yang sgt bermanfaat ini. Syukran jazilan. Jazakallah khairan khatira :')

Actually, pnjg cita nk cita berkenaan cmna bleh jatuh cinta n bleh beri kasih syg sepenuhnya pd baby kite ni.. InsyaAllah akan di luah pada masa akan dtg.. Bile tgk baby org lain, Subhanallah mcm-mcm ada.. Yg kite ni? Hmm baca pon tak abih lg taw suma yg kat atas tu.. Jahilnya diri ini.. 

Cayiok2 dalila, u can do it.. Let's Istiqomah Cahaya Petunjuk !

Sebelum da anak sendiri kena la pandai jaga babies kite ni kan.. InsyaAllah, semoga Allah terima ibadah kita.. Barakallah :')


وَ السَّلاَمُ

The Beauty of Islam.
Lets Mengislahkan Diri =)
#Subhanallah, Alhamdulillah, Laillahaillallah, Allahukbar, Astaghfirullahal`azim ♥

Tuesday, April 9, 2013

Cukup Allah bagiku ^^

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ





p/s: Cukup Allah bagiku, Cukup Doa menjadi Penghubung. Cukup segala-galanya jika Allah di hati. Maa FI Qolbi Ghairullah ! Semoga diberikan kekuatan pd diri ini. Amin Cukup la saya tahu awak bahagia walaupun saya tak tahu awak kat mana. Hee mesti sibuk buat report, letih keja. Kan? tapi awak tak lupa saya kan? erkkk *perasan ja aku ni :/ *Tipu la kalo dpt lupa semua kenangan dulu kan. Bila baca blek msg dlu, membuatkan hati lagi terusik. So, dok diam-diam suda, sujud mengadu pd Pemilik Hati. Menangis la puas-puas bila perasaan itu menggamit kembali.
Thats all, Kbaiii ! Allah is the BEST ! Love YOU Allah ^^

Tiada istilah jemu dalam mencari keredhaanNya.. Sabarlah wahai hati, berjihad berjuanglah kamu di dunia ini bagi mendapatkan Syurga yang INDAH. Jauhkan aku drp Azab Kubur dan Api Neraka Ya Rabb.Tgk Al-Quran ja tequih qeyau, Takmaw jauh dari Allah, takmaw! takmaw! takmaw! Kbaiiii Dunia for a while.. Take time for Akhirat. Huhu =.='


وَ السَّلاَمُ

The Beauty of Islam.
Lets Mengislahkan Diri =)
#Subhanallah, Alhamdulillah, Laillahaillallah, Allahukbar, Astaghfirullahal`azim ♥

Saturday, April 6, 2013

Ok takpe....

Owhh, pecah rahsia.... Rupa-rupanya selama ni diaaaaa ~ Ok takmaw ckp.... Hurmmm =.='

p/s: Sampai hati betui laaa kan, Takpe takpe tak baek kecik hati, Dosa.. Astaghfirullah :'(

:'(

Macam mana nak buang perasaan ni dalam hati ? ? ? ?

Thursday, April 4, 2013

STOP crying and LOOK forward !


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ


Sedih jika dikenang sekarang tidak seperti dulu. Aku tak tahu di mana, apa yang sedang berlaku dan segala-galaNya. Actually, memang aku tak layak tahu pon. So, harus YAKIN bahawa Allah sentiasa bersama hambaNya. Pasti akan jaga dan melindungi hambaNya dgn penuh kasih sayang.

Jika di renung sedalam-dalamnya. YA! Memang inilah jalan yang terbaek dan Allah telah tetapkan segala-galanya yang terbaek buat perjalanan setiap hambaNya. Harus YAKIN kpdNya.

p/s: STOP cyring and LOOK forward !


وَ السَّلاَمُ

The Beauty of Islam.
Lets Mengislahkan Diri =)
#Subhanallah, Alhamdulillah, Laillahaillallah, Allahukbar, Astaghfirullahal`azim ♥

Tuesday, March 26, 2013

Kena cari ke?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ



Soalan wanita : Cinta kena cari ke? Atau biar lelaki cari kita, takut pula kalau kita cari macam terhegeh2 nak dia.

Pakar diari hati : Setiap apa pun perlu utk diusahakan, masakan dapat sagu jika tak dipecahkan ruyungnya. Namun, usaha yg bagaimana sesuai dgn fitrah wanita itu? Usahakanlah dgn doa dan menjadikan diri solehah dulu sebelum meminta yg soleh, lagi satuuu...




"Jarak ini bukan untuk menghukummu, tetapi ia untuk menjaga aku dan diri kamu" 

Hadiah terbaik untuk seseorang adalah doa ♥

Jangan risau andai kita tidak dapat berhubung secara nyata/ bersua muka kerana melalui Allah swt saja kita dapat sampaikan doa yang terbaek kpd seseorang itu, kerana Dia adalah Penyampai yang terbaek dan yakinlah pada Allah swt dan janjiNya. Allah swt sentiasa akan menjaga, melindungi, kasih dan sayang terhadap hambaNya.

Sentiasalah berdoa akan kesejahteraannya. Semoga ikhtilat kita terpelihara ^^

"Apabila dirimu meminati seseorang, bermohonlah kepada Allah SWT agar hatinya akan kamu miliki. Jika kamu sangat menginginkannya dengan sebenar-benar keinginan, maka bermohonlah dengan sebenar-benar pengharapan.

Jangan sesekali kamu merayu pada si dia, kerana bicaranya mungkin akan membuatkan kamu terluka. Apabila hati dipersenda, pasti sebuah kekecewaan akan menerpa .

Namun, jika dirimu memohon terus kepada Allah, Penciptanya, dua kemungkinan sedia menanti kamu, iaitu mungkin dirimu mendapatkan hatinya atau mungkin kamu akan mendapat seseorang yang lebih baik darinya… " (Aidil Sahipaludin)


وَ السَّلاَمُ

The Beauty of Islam.
Lets Mengislahkan Diri =)
#Subhanallah, Alhamdulillah, Laillahaillallah, Allahukbar, Astaghfirullahal`azim ♥